8

Utmanad - Utmanar vidare!

Utmaningar verkar det finnas i hur många olika versioner som helst. Jag tycker de kan vara ett kul tidsfördriv då man inte har någt bättre för sig. Denna utmaning fick jag igår av Annika - Drömmen om 11 barn. Meningen är att jag skall svara på dessa frågor och sedan skriva 11 egna frågor som jag vill ha svar på och utmana vidare. Jag kommer dock inte utmana enbart mammabloggare utan bloggare. =)

1.
Hur gammal var du första gången du blev mamma? Var det planerat och blev det som du trodde och hade föreställt dig?
- Räknar efter, hmm... 23 år måste jag ha varit första gången och nej, det var inte planerat men mycket efterlängtat och älskat. Det blev inte alls som jag föreställt mig, förlossningen blev mycket bättre, men jänta hade kolik i 8 månader. Puh!
 

2. Hur många barn vill du ha tror du, om du fick välja själv? Motivera gärna.
- Just nu känner jag mig nog rätt nöjd med de jag har. Men vist drömmer jag om en sladdis så småningom. Men vi får väll se hur det blir.

3. Nämn ett roligt minne som du sedan du blev mamma. Gärna något när barnen är inblandade alltså.
- Hmmm... Måste vara ett minne från en gång då jag "bara" hade två barn. Vi var hos svärföräldrarna. Jag var ensam där med barnen medan de jobbade och till lunch den dagen blev det nudlar om jag minns rätt. Jänta satt på stol och grabben i barnstol vid bordet. Då de åt ville jag ta ett foto för de såg så mysiga ut tillsammans. Men båda fick inte plats i "bild" så jag bad Jänta att flytta sig närmare lillebror.

4.
Bor du som du vill bo? Om inte, förklara gärna hur du vill bo - ska barnen ha varsitt rum, ska det vara stort och öppet, landet eller stan?
- Jag är rätt nöjd med hur jag bor, men det är klart. Det hade ju varit enklare om jag bott i enplanshus i stället. Speciellt då jag har så svårt att gå i trapporna.

5. Hur ser ditt liv ut om 10 år, tror du?
- Om 10 år hoppas jag att mitt liv är aktivare ch att jag är nöjd med min vikt.

6. Vad gör du helst med barnen en riktigt kall vinterdag? Pälsar du på ungarna och går ut, eller hittar du på något inomhus istället?
- Burr! Inte går jag ut inte. Film med något gott eller sagoläsning eller något blir det troligen. Kanske varm choklad och levande ljus.

7. Vad är mammalyx för dig?
- Att få vakna i lugn och ro innan barnen kommer upp och lever rövare. =)

8. Vilken tid brukar dina morgnar starta? Hade du velat sova längre än så?
- Runt halv sju, sju. Hade gärna sovit längre.

9. Vad är det allra bästa med att vara mamma tycker du?
- Att få äran att få uppfostra små egna individer och lära dem vad som är rätt och fel. Men också all kärlek som vibrerar mellan oss och alla varma ärliga kramar.

10. Det allra jobbigaste du upplevt sen du blev mamma, vad är det? Det kan vara tvätten, det eviga ständadet, vakna nätter, skolåldern för barnen, tykänslighet, separationsångest... ja, vad som helst.
- Det var nog de första 8 månaderna i Jäntas liv med nästan konstant barnaskrik pga kolik.

11. Om du får spendera en heldag precis som du vill, utan att tänka på varken pengar eller tid - enda kravet är att du spenderar dagen med familjen. Vad gör ni då?
- Ett besök på Skara Sommarland tror jag.

De jag utmanar är följande:
Jilina | Bondmoran | Lilith | Marie | Emelie Angelstar | Mimi | En flicka som är stark | Eira | Hillsmother | Pappan Anders | Sara | B3tty | Familjen Wahlström
När ni har gjort utmaningen så blir jag jätteglad om ni skickar direktlänken i en kommentar till mig så jag kan gå och titta.

Här är era frågor:
  1. Vad har du haft för djur, har du några nu, vad?
  2. Varför började just nu att blogga?
  3. Har du syskon?
  4. Vad gör du om dagarna, jobbar?
  5. Har du åkt ambulans någon gång?
  6. Har du legat inlagd på sjukhus, varför? Har du exempelvis opererats? Berätta.
  7. Har du gått på dagis, lekis eller hos dagmamma?
  8. Hur hanterar du värmen som är sommartid?
  9. Bor du så som du vill bo, om inte, hur vill du bo?
  10. Vad har du för planer för det kommande året?
  11. Vem har bestämt/påverkat vad du har för porslin hemma i ditt skåp?

Oh vilka spännande frågor, ska försöka ta en paus från pluggandet till kvällen och svara på dom. Tack för utmaningen :) förresten ville du testa vällingen? maila mig adressen eller skicka den i en kommentar så godkänner jag den inte i så fall ;)

Antagen: http://www.b3tty.com/2012/05/utmaning-anta-min/

Kul grej :)

3 M:

Har svarat...

tack för utmaningen :D Jag ska göra den vid tillfälle!!



svar på din fråga: LPT är lagen och psykiatrisk tvångsvård. Alltså då en läkare tar ett beslut om att lägga in dig på LPT och då får du inte enligt lagen lämna psyk..

Sjukt kul!! Egentligen gillar jag inte sådana här grejer men eftersom du hittat på frågorna själv blev det en helt annan sak :-)



Jag ska se om jag kan fixa ett svar i morgon, annars blir det en annan dag. Men svara ska jag göra :-)



Kram på dig!!

Bondmoran

www.bondmoran.nu

Hej

Nu har jag antagit din utmaning http://jilina.se/utmanad-11-fragor/

Jag har svarat på din utmaning :-) http://pappanheteranders.blogg.se/2012/may/utmanad-1.html

Ha en riktigt go helg!